Story wall

Το Ιπτάμενο Κάστρο, το κάστρο των ονείρων, είναι ένα κάστρο μαγικό που πετάει πανίσχυρο και ολόλαμπρο στον ουρανό.

Ένα κάστρο που μάχεται, φωτίζει και ταξιδεύει.


Με όπλο του τα βιβλία, μάχεται τα σκοτάδια του νου, φωτίζει τη σκέψη και ταξιδεύει παντού

 

O Polar Knight, ο πολικός αρκούδος με την ανθρώπινη σκιά, είναι ο βιβλιοθηκονόμος του κάστρου, γενναίος μαχητής, ατρόμητος βιβλιοφάγος και πολυμήχανος και πολυπράγμων πυργοδεσπότης 
Aφηγητής του κάστρου είναι ο παραμυθένιος Κόκκινος Ιππότης, ένας μικροσκοπικός ιπποπόταμος, φτιαγμένος από κόκκινη κλωστή.

 

Άλλοι ιππότες του κάστρου είναι ο Πράσινος Ιππότης (ο ιππότης του περιβάλλοντος), o Ιππότης της Στρογγυλής Τραπεζαρίας(ο ιππότης-μάγειρας), ο Παγκόσμιος Ιππότης(ο ιππότης της αλληλεγγύης), ο Yesterday Knight(ο ιππότης της ιστορίας), ο Tomorrow Knight (ο ιππότης του μέλλοντος), οToy Knight(ο ιππότης των παιχνιδιών), ο i-knight(ο ιππότης της τεχνολογίας), ο Sky Knight (ο ιππότης του διαστήματος), ο Super Knight(ο ιππότης των σπορ), ο Art Days Knight(ο ιππότης των τεχνών)


Βασιλιάς του Κάστρου είναι ο Αόρατος Δράκος και φύλακας – προστάτις, η Νεράιδα με το Μαγικό Σπαθί- μια μικροσκοπική ιπτάμενη νεράιδα η οποία κάνει κύκλους γύρω από το κάστρο (με το μαγικό της σπαθί το οποίο γίνεται μαγικό ραβδί)

 

Ο κεντρικός πύργος, ο ψηλότερος και ο πιο φωτεινός, είναι ο Βιβλιόπυργος. Στον πύργο αυτό βρίσκει κανείς το Βιβλιοπλοστάσιο ( με όλες τις εκδόσεις του κάστρου ) , το Κειμενοφυλάκιο(με επιλεγμένα αποσπάσματα από τα βιβλία του κάστρου), το Εικονοφυλάκιο(με επιλεγμένες εικονογραφήσεις από τα βιβλία του κάστρου και τον Βιβλιοκαταπέλτη, τον Ταχυδρομικό Καταπέλτη,ο οποίος εκτοξεύει βιβλία κατ`οίκον σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. 


Στο Βιβλιοθηκοφυλάκιο υπάρχει το Μεγάλο Αναγνωστήριο και οι τέσσερις βιβλιοθήκες: Η Βιβλιοθήκη των άστρων και των νεφών (με τα ηλεκτρονικά βιβλία του Ι.Κ.), Η Βιβλιοθήκη των χωμάτων και των νερών ( με τα καλύτερα παιδικά βιβλία της γης), η Βιβλιοθήκη του Πολικού Αρκούδου (με βιβλία, γραμμένα και εικονογραφημένα από παιδιά) και η Βιβλιοθήκη του Άγνωστου Ιππότη(με βιβλία φτιαγμένα από εφήβους)

 

Ο Προβολέας του PROμαχώνα, προβάλλει με διάφορες προωθητικές δράσεις τα βιβλία του κάστρου σε διάφορους χώρους,όπως βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες και το Knight School ετοιμάζει πρωτότυπα και καινοτόμα προγράμματα και εργαστήρια φιλαναγνωσίας για ιππότες, νεράιδες, δράκους, τέρατα, μάγους και παιδιά. 


Στο PROμαχώνα του κάστρου έχει την έδρα της και η παιδική και εφηβική λέσχη ανάγνωσης, «Κ-αστροναύτες» στην οποία μπορούν να γίνουν μέλη όλοι οι μικροί και έφηβοι αναγνώστες του κάστρου, πραγματικοί και φανταστικοί.

 

Στο PROπύργιο του κάστρου λειτουργούν το сanallini και το ράδιο τόξο , που ετοιμάζουν οπτικοακουστικές παραγωγές για μικρούς,αλλά και για μεγάλους θεατές και ακροατές 

Στο PROπύργιο υπάρχει επίσης το Ιστοριοσκοπείο που ανιχνεύει και καταγράφει ιστορίες της γης γραμμένες στον ουρανό, η Δρακοδεξαμενή, μια δεξαμενή γεμάτη παραμύθια, ο Ηχοσωλήνας που μεταφέρει ακουστικά αρχεία, η Γέφυρα των Ιπποτών που ενώνει τη φαντασία με την πραγματικότητα και το Παιχνιδοπήγαδο! Ένα μαγικό πηγάδι γεμάτο παιχνίδια!!

 

Πάνω στο κάστρο υπάρχει - μέρα και νύχτα- και κάθε φορά σε διαφορετική θέση-ένα μάτι. Το αποκαλούν « eye ball» και είναι ένα μάτι άγρυπνο,όμορφο και μαγικό που βλέπει όλα τα φανταστικά και τα παραμυθένια που υπάρχουνε σε γη, σε θάλασσα και σε ουρανό.


Ο πίδακας ανακοινώσεων του κάστρου εκτοξεύει στον ουρανό ενημερωτικά φέιγ βολάν με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, διαγωνισμούς και άλλα νέα 

 

Ο πυργίσκος της επικοινωνίας δέχεται και στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα, γράμματα και τηλεφωνήματα

 

Παράλληλα το κάστρο επικοινωνεί συχνά με τον έξω κόσμο και με το πανάρχαιο σύστημα των αναμμένων πυρσών, ενημερώνοντας τους μακρινούς του φίλους σε όλη τη γη, με ειδικά σήματα καπνού, τις φρυκτωρίες


Το Ιπτάμενο Κάστρο ηλεκτροδοτείται και κινείται χρησιμοποιώντας την πιο καθαρή και την πιο φανταστική μορφή ενέργειας. Την εικονοκινητική και ηλεκτρολεκτική ενέργεια!

 

Η ενέργεια αυτή έρχεται από το φεγγάρι! Συγκεκριμένα από το Μoonseum, το παιδικό μουσείο στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού και το εφηβικό μουσείο στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.


Στο μουσείο αυτό οι φίλοι του Ιπτάμενου Κάστρου στέλνουν τα έργα τους - κείμενα, ζωγραφιές, φωτογραφίες , βίντεο και κόμικς - γεμίζοντας έτσι συνεχώς τις λίμνες και τους κρατήρες του.

 

Ο μουσειομετασχηματιστής του φεγγαριού μετατρέπει την φανταστική ενέργεια των εικόνων των ήχων και των λέξεων σε δυναμική, φωτεινή ενέργεια, η οποία εν συνεχεία, μετατρέπεται από τον μουσειοσυσσωρευτή του Κάστρου σε ηλεκτροκινητική ενέργεια!


Αυτή η φαντασία και η ενέργεια των παιδιών είναι που οπλίζει με δύναμη τους ιππότες, τον δράκο, την νεράιδα και όλους τους άλλους ήρωες του κάστρου, ορατούς και αόρατους, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν να πετάνε, να μάχονται, να ταξιδεύουν και να ετοιμάζουν για τα παιδιά, τα ωραιότερα βιβλία! Βιβλία που πετάνε και παντού σε πάνε!

 

Το Ιπτάμενο Κάστρο, το κάστρο των ονείρων, μάχεται – φωτίζει – ταξιδεύει, μα πάνω απ`όλα ονειρεύεται. Ονειρεύεται μια ζωή παραμυθένια – όπου θα ζουν όλοι καλά και τα παιδιά καλύτερα!