Κειμενοφυλάκιο

Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή

Αθήνα, Ιπτάμενο Κάστρο 2012

(σελ. 87-89)

Το παρατιθέμενο απόσπασμα αποτελεί μέρος των κειμένων μυθοπλασίας του Νίκου Ράμου που εμπεριέχονται στο βιβλίο και τα οποία παραχωρήθηκαν στην Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή και στο Ιπτάμενο Κάστρο για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης

Οι ερευνητές παρατηρούσαν με δέος και αγωνία την προσομοίωση. Θα επαληθευόταν άραγε η θεωρία, η υπόθεση του Άσον; Ο ίδιος βέβαια, είχε την μεγαλύτερη αγωνία απ`όλους.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, έτσι καθώς περνούσαν μπροστά από τα μάτια τους η Γη, η Σελήνη, ο Δίας, ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Κρόνος…..ξαφνικά,….ένας μικρός, άγνωστος γκρίζος πλανήτης εμφανίστηκε και οι καρδιές όλων ανασκίρτησαν!

Η Ευτυχία πατώντας το κουμπί pause πάγωσε την εικόνα και “απευθυνόμενη” στα παιδιά είπε:

«Ο πλανήτης που βλέπουμε μικροί μου φίλοι είναι ένας εξωπλανήτης και λέγεται έτσι γιατί βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα.*7 Αυτό αποτελεί μια τεράστια ανακάλυψη, γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να αποδείξει την ύπαρξη ενός τέτοιου πλανήτη, ο οποίος όπως παρατηρούμε, έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τη γη».

«Και είναι τρομερό το ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του πλανήτη, την εποχή μάλιστα που δεν είχαν ακόμη ανακαλύψει τους άλλους τρεις πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, τον Πλούτονα, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα» συμπλήρωσε ο δόκτωρ Τηλέμαχος.

«Και πώς τον λένε αυτόν τον πλανήτη;» ρώτησε η Χριστίνα

Η Ευτυχία απευθύνθηκε στον καθηγητή Άσον. «Θα θέλατε κύριε καθηγητά να μας πείτε λίγα λόγια γι αυτόν τον πλανήτη;»

«Με μεγάλη μου χαρά» είπε ο καθηγητής και συνέχισε «Ο πλανήτης αυτός παιδιά, ονομαζόταν ΗΒΑ(Ήβα) *8 σύμφωνα με τα αριθμούς 1, 2 και 8 που ήταν χαραγμένοι μέσα στο γράμμα Φ. Το γράμμα αυτό ήταν το σύμβολο του πλανήτη, γιατί σύμφωνα με τους μελετητές, τους αστρονόμους και τους ιστορικούς της εποχής, στον πλανήτη αυτόν, κατοικούσε μόνο η Φαντασία.

«Δηλαδή;», ξαναρώτησε η Χριστίνα

«Όπως αναφέρουν οι αρχαίες διηγήσεις που έχουν διασωθεί», είπε ο καθηγητής « η Ήβα ήταν ενας πλανήτης με αόρατα, προηγμένα τεχνολογικά πλάσματα τα οποία μπορούσες να τα δεις μόνο με τη φαντασία σου»

«Και αυτός ο πλανήτης, υπήρχε, υπάρχει; Είναι πραγματικός;», ρώτησε η Χριστίνα

«Ας πούμε, όσο πραγματικοί είμαστε κι εμείς ή η γη μας!» , είπε με ένα αινιγματικό, μυστήριο χαμόγελο, ο καθηγητής